Sosyal Medya

Coğrafyamız

Musul'u IŞİD’den kurtarma operasyonu

IKBY Başkanı Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi McGurk ile Musul'u kurtarma operasyonunu görüştü.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani, ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk ve  beraberindeki askeri komutanları kabul etti.  IKBY BaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre, Barzani ile McGurk, görüÅŸmede Musul'u kurtarma operasyonu, Suriye ve Irak'taki son geliÅŸmelerle IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi ele aldı.

Açıklamada konuÅŸmasına yer verilen McGurk, Kerkük'ün Havice ilçesindeki rehine kurtarma operasyonuna deÄŸinerek, "Operasyon baÅŸarılı geçmiÅŸ ve çok sayıda insan kurtarılmıştır. Buradaki en önemli pay BaÅŸkan Barzani'nin üstün komutası ve doÄŸru planıdır.  ABD askerleri ile PeÅŸmerge güçleri arasındaki uyumlu çalışma da takdire ÅŸayandır. Bu baÅŸarılı iÅŸbirliÄŸini tüm dünyaya kanıtladık" ifadelerini kullandı.

ABD'nin IKBY'ye yönelik yardımlarına devam edeceÄŸini bildiren McGurk, terör örgütü IŞİD'in yenilgiye uÄŸratılması için ellerinden gelen her türlü çabayı ortaya koyacaklarını söyledi.

Barzani de IŞİD'in kendini yenilmez gibi gösterdiÄŸini ancak Havice'deki operasyonla bunun böyle olmadığının bir kere daha ispatlandığını dile getirerek, "Her zaman ve zeminde IŞİD'e öldürücü darbeler indirebileceÄŸimizi gösterdik. ABD ile PeÅŸmerge güçleri arasındaki iÅŸbirliÄŸi ve uyumlu çalışma zaferin kaynağıdır" dedi.

ABD BaÅŸkanı ve halkına ölen asker nedeniyle taziyelerini ileten Barzani, "ABD askeri, insanlığın ortak deÄŸerleri ve özgürlüÄŸü için ÅŸehit oldu. Ä°nsanların yaÅŸamını kurtarmak ve özgürleÅŸtirmek, kutlu ve büyük bir meseledir" diye konuÅŸtu.

GörüÅŸmede ABD'nin BaÄŸdat Büyükelçisi Stuart Jones, IKBY Güvenlik Ajansı MüsteÅŸarı Mesrur Barzani ve BaÅŸkanlık Divanı BaÅŸkanı Fuat Hüseyin de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.